door de werkgroep Oorlogssporen:

 

Voor het tweede jaar op rij vond op 4 mei om 20.00 uur voor de kerk een sober en ingetogen herdenkingsmoment plaats voor allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Het herdenkingsmoment, bij aanvang om 19.50 uur met een korte muzikale koraal,  gevolgd door het luiden van de  kerkklokken waarna om 19.58 Tom van Sundert het Taptoesignaal op zijn trompet blies gevolgd door 2 minuten stilte. Met z’n vieren,  Jurgen en Pim van de Beuken, Pieter Louwers en Tom van Sundert werd tot slot het eerste couplet van het Wilhelmus gespeeld.
Eerder die dag waren er al bloemen gelegd door de Dorpsraad bij het Razzia monument op het Kerkplein en het oorlogsmonument aan het Bedelaarspad. Als Werkgroep Oorlogssporen mochten wij een anonieme donatie van 100 euro ontvangen voor deze herdenking en hebben daarmee op beide locaties ook een bloemstuk mogen leggen, waarvoor hartelijk dank.
Daarmee werd dit jaar aan de dodenherdenking ook in Kronenberg weer op gepaste wijze aandacht besteed. Wederom een bijzonder en indrukwekkend momentje, ook zonder toeschouwers i.v.m. corona met dank de vier muzikanten van Fanfare Monte Corona, Star Licht & Geluid en Piet Philipsen.