Na 15 jaar neemt Fanfare Monte Corona uit Kronenberg & Evertsoord afscheid van dirigent Geert Jacobs.

Fanfare Monte Corona staat sinds het najaar van 2003 onder leiding van dirigent Geert Jacobs. In de jaren dat Monte Corona en Geert Jacobs hebben samen gewerkt, hebben de vereniging en de dirigent een aantal mooie hoogtepunten en enkele verrassende en innoverende projecten mee mogen maken! Geert Jacobs heeft dan ook absoluut zijn kwaliteiten en veelzijdigheid laten zien bij en met Monte Corona. Zo heeft Monte Corona onder zijn leiding niet alleen opgetreden op het dancefestival Extrema en bij het 3FM evenement Frank hartje Giel.

Ook heeft de fanfare samen met Geert als dirigent maar liefst 13 edities van Friends For Music georganiseerd. Een theaterprogramma waarbij lichte muziek het uitgangspunt was en jonge amateur artiesten een professioneel podium kregen met ondersteuning van Monte Corona.

Maar ook op het gebied van de klassieke fanfare muziek hebben Geert en Monte Corona hoogtepunten beleefd. Zo waren er de 3 deelnames aan het WMC te Kerkrade met een derde plaats tijdens de editie van 2013, maar ook de deelname aan ‘the Prague International Festival of Wind Orchestra’s was, met een eerste prijs en uitgeroepen worden als festival winnaar, een absoluut hoogtepunt!

Op 1 juli 2018 zal Monte Corona afscheid nemen van haar dirigent Geert Jacobs door samen met Harmonie De Vriendenkring uit Well een concert te geven. Dit concert zal in het teken staan van de ziekte Lyme. Dit is een ernstige ziekte waar Lisanne Jacobs, de dochter van Geert, mee te kampen heeft. Monte Corona wil de opbrengsten van dit concert aan Lisanne doneren voor verdere behandelingen.

Het afscheidsconcert begint om 15.00 en vindt plaats in gemeenschapshuis de Torrekoel te Kronenberg. Graag nodigen we u uit om aanwezig te zijn en een laatste keer te genieten van Monte Corona onder leiding van Geert Jacobs!

Wij hopen van harte U te mogen begroeten op zondag 1 juli.

Fanfare Monte Corona
Kronenberg & Evertsoord