Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst Toekomst van de kerk

juli 8- 19:30 - 21:00

Dorpsraad Kronenberg organiseert een bijeenkomst voor inwoners van Kronenberg over de toekomst van de kerk en de huisvesting van de huisartsenpraktijk.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 8 juli van 19.30 – 21.00 uur  in de Torrekoel.

 

Onlangs werd de Dorpsraad geïnformeerd door de gemeente over vergevorderde gesprekken over de ontwikkelingen met betrekking tot de huisvesting van de huisartsenpraktijk in de kerk. Hierover is in april 2024 gesproken met de Deken, wethouders van Horst aan de Maas en een architect.

De optie om de huisartsenpraktijk onder te brengen in de kerk is al eerder besproken in en met het dorp, maar zijn de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. Nog voor de zomer van 2024 wordt er een zogenaamde haalbaarheidsverkenning uitgevoerd. Als de inwoners van Kronenberg nog echt willen meedenken en meepraten, is spoed geboden.

 

Tijdens de bijeenkomst van 8 juli 2024 komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod:

  • Op welke wijze kunnen de inwoners van Kronenberg, inwoners met verschillende meningen, zich organiseren om inspraak te hebben bij de plannen met betrekking tot de kerk en de huisartsenpraktijk?
  • Is er misschien een alternatieve locatie voor de huisartsenpraktijk? In de recente gesprekken is bijvoorbeeld de pastorie niet meegenomen als optie.
  • Zijn er technische (geluiddempende) oplossingen te vinden, zodat de huisartsenpraktijk toch in de Torrekoel kan blijven?

 

Wil je op 8 juli 2024 ook bij de bijeenkomst zijn en meepraten over de toekomst van de kerk? Meldt je dan aan via secretariaat@dorpsraadkronenberg.nl

 

Gegevens

Datum:
juli 8
Tijd:
19:30 - 21:00

Organisator

Dorpsraad

Locatie

Torrekoel
Meerweg
Kronenberg,
+ Google Maps