Enexis heeft zich onvoldoende gerealiseerd dat de werkzaamheden die sinds maandag 5 oktober gestart zijn aan de Hees in Kronenberg gevolgen hebben voor alle inwoners van Kronenberg. De netbeheerder is er bezig met het verzwaren van het elektriciteitsnet.

Omwonenden en bedrijven van de Hees en andere inwoners van Kronenberg schrokken zich afgelopen maandag toen bleek dat de straat plotsklaps een eenrichtingsweg geworden was. De Dorpsraad deed navraag bij de gemeente Horst aan de Maas en het blijkt dat Enexis zich onvoldoende heeft gerealiseerd dat de weg een doorgaande weg is voor verkeer van de Midden Peelweg en Kronenberg richting Sevenum. Direct aanliggende woningen hebben volgens de gemeente wel een brief ontvangen.  

Enexis Netbeheer laat in een schriftelijke reactie aan de Dorpsraad het volgende weten over de werkzaamheden: 

Enexis is momenteel bezig met het verzwaren van het elektriciteitsnet tussen Sevenum en Kronenberg.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is van de Hees tijdelijk een één richting weg gemaakt. Vanuit Kronenberg wordt het verkeer omgeleid naar Sevenum, vanuit Sevenum naar Kronenberg is de weg normaal bereikbaar. Dit is niet van toepassing voor de fietsers, zij kunnen de weg van beide zijde normaal gebruiken.

We voeren onze werkzaamheden gefaseerd uit in werkvakken van +/- 500 meter.  

Naar verwachting zullen de werkzaamheden +/- 2 maanden duren, dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Aanliggende panden aan de Hees en de Peperstraat zijn over de werkzaamheden geïnformeerd middels een brief.

Enexis Netbeheer

Voor vragen over het project kan contact opgenomen worden met Enexis Netbeheer via 088-857 70 00, optie 7. Vermeld hierbij het projectnummer: M.11828 zodat je doorverbonden wordt met de juiste medewerker.