(c) L1 Limburg

De coronamaatregelen tonen meer dan ooit het belang van een sterke cohesie in de wijk: wanneer iedereen in zijn eigen omgeving moet blijven, zijn buurtgenoten belangrijk. Reden voor Onze Buurt om bij de editie 2020 grote verwachtingen te hebben bij de inschrijving van buurtprojecten.

Voorzitter Michiel Sluijsmans van Onze Buurt: “De coronacrisis laat zien hoe waardevol een stevig netwerk in de wijk is en hoe creatief mensen zijn. Wij willen mooie bewoners-initiatieven graag helpen om de kracht van nu duurzaam te maken.”

Zestigduizend euro
Onze Buurt heeft ook in 2020 60.000 euro in kas voor actieve Limburgers die iets moois willen voor hun omgeving. Buurten kunnen tot en met 27 augustus 2020 inschrijven om kans te maken op een budget van tienduizenden euro’s, voor de uitvoering van een project. Dat kan een ding zijn, zoals een openbare keuken, bijzondere speeltuin of multiculti moestuin, maar mag ook een activiteit zijn zoals een wekelijkse ontmoeting tussen jong en oud, een cursus voor iedereen in een flat of elke maand een klusjes middag voor verveelde tieners.

Finalisten
De jury verdeelt prijzenpot onder alle finalisten in een royale hoofdprijs en stevige aanmoedigingsprijzen. Voor de initiatieven die de finale halen blijft het dus niet bij plannen maken, ze krijgen door een stevige financiële impuls echt iets voor elkaar. De plannen van de finalisten krijgen aandacht bij L1, De Limburger en VIALimburg en op de sites onzebuurt.eu, devereniginglimburg.nl en Oranjefonds.nl. Zo raken andere Limburgers geïnspireerd door het werk van de finalisten.

Vanuit de buurt, voor de buurt
Projecten moeten aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een finaleplaats: het project moet bijdragen aan cohesie tussen bevolkingsgroepen, het moet van onderaf komen en door de buurt zelf worden uitgerold. Een uitgebreide uitleg van de criteria en het inschrijfformulier staan op de site www.onzebuurt.eu.

Oorsprong

Onze Buurt bestaat sinds 2012 en wordt gesteund door Provincie Limburg en Oranje Fonds. Oranje Fonds beheert van het fonds op naam van Ons Limburg en het controleert de winnaars van Onze Buurt op de bestedingen van het prijzengeld. Verder zijn de regionale omroep L1, De Limburger en VIALimburg mediapartners van Onze Buurt door zendtijd en pagina’s ter beschikking te stellen voor verhalen over de bijzondere buurtprojecten. Want een prijs winnen is prachtig, een publiekelijke schouderklop is minstens zo belangrijk.

Snel aanmelden!

De inschrijfperiode voor de editie 2020 loopt tot 27 augustus. Het inschrijfformulier staat op de site van Onze Buurt: www.onzebuurt.eu.