Arriva past de dienstregeling van de lijnbus in kronenberg aan. Het openbaar vervoer in Kronenberg wordt verzorgd door de OV-lijntaxi 789, die rijdt vanaf Evertsoord via Sevenum en Horst tot Melderslo. Deze belbus rijdt zeven dagen per week ieder uur tot 23 uur, alleen na reservering.

Na een uitgebreide evaluatie van de OV-lijntaxi’s door Arriva in heel Limburg is gebleken dat deze niet overal en altijd in een behoefte voorzien. Dat geldt ook voor de OV-lijntaxi in Kronenberg. Deze wordt op doordeweekse dagen overdag goed gebruikt en ook in het weekend overdag worden regelmatig ritten geboekt. Maar ’s avonds wordt er zeer beperkt gebruik van gemaakt. En dat was nog voor corona, schrijft de vervoerder. In samenspraak met onze opdrachtgever, de provincie Limburg, hebben wij besloten met deze dienst op alle dagen na 19 uur geheel te stoppen. Mede vanwege  de corona-pandemie en de grote invloed hiervan op het busgebruik laten wij deze maatregel al snel ingaan. Vanaf 21 februari a.s. is deze verbinding ’s avonds niet meer te reserveren. OV-lijntaxi 789 blijft overdag tussen 7.30 en 19 uur ieder uur op afroep beschikbaar.

Naast het openbaar vervoer beschikt Kronenberg ook over een Wensbus. Dit vervoer, verzorgt door vrijwilligers is te reserveren via: 06-25168466. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur.