De weide voor de boerderij van Jac en Danielle Draak wordt de komende periode omgetoverd tot ‘Hoeswei beej Crouwels’. Het echtpaar, dat aan de Simonsstraat in Kronenberg woont, gaat aan de slag om hun weide weer in oude glorie te herstellen en er een ecologische parel van te maken. 

“Bij het realiseren van het geheel willen we de buurt graag betrekken”

Over twee weken gaat er dan eindelijk een start gemaakt worden met de omvorming tot een Hoêswei. Het is de bedoeling om de weide en de schuur weer in originele staat terug te brengen. “We willen extra hoogstam fruitbomen aanplanten om de gaten op te vullen, twee houten poorten plaatsen, het prikkeldraad deels vervangen door hagen en achter in de wei komt een “koêl”. Bij het realiseren van het geheel willen we de buurt graag betrekken,” vertel Sjak op zijn Facebookpagina.  Opvallend detail is dat Sjak en Daniëlle vanaf volgend jaar de tuin open willen stellen voor dorpsgenoten. Er zullen dan onder andere snoeicursussen worden gegeven. 

Hulp bij het plan
Dit enorme plan is niet alleen tot stand gekomen. Zowel bij de voorbereiding als dadelijk bij de uitvoering zullen Landschap Horst aan de Maas, IKL, de Plattelandscoöperatie en Stichting Groengroep Sevenum ondersteuning bieden. Ook wordt er een beroep gedaan op het dorp om een handje te komen helpen.

Kom jij ook?
Op zaterdag 24 november zal er een start worden gemaakt met de realisatie en iedereen is uitgenodigd om te komen kijken en helpen. Vanaf 09.00 uur wordt er begonnen op de Simonsstraat 29 in Kronenberg. Kom jij ook? Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. Tot dan!