Dorpsraad Kronenberg en Burgerinitiatief Leefbaarheid Kronenberg en Evertsoord (kortweg BLKE) gaan per direct verder als één platform voor Kronenberg onder de naam: Dorpsraad Kronenberg. De naam BLKE komt hiermee te vervallen. De partijen hebben inmiddels meerdere sessies achter de rug om deze integratie vorm te geven.

In het voorjaar van 2020 startte het BLKE als werkgroep onder de Dorpsraad met als doel een aantal thema’s rondom leefbaarheid beet te pakken in Kronenberg en omgeving. Inmiddels is het BLKE uitgegroeid tot een groep die meerdere thema’s beetpakt, waarvan sommige ook door de Dorpsraad. Omdat het voor Kronenberg niet wenselijk is dat meerdere platforms/partijen bezig zijn met dezelfde thema’s, zijn de Dorpsraad en het BLKE in gesprek gegaan met als doel elkaar te versterken.
In een overleg op 5 juli j.l. is besloten dat de Dorpsraad en het BLKE per direct volledig gaan integreren. Dit betekent dat het bestuur van de Dorpsraad wordt uitgebreid met leden van het BLKE, waarbij de werkzaamheden van beide groepen doorgaan en zullen samensmelten.
Op deze manier heeft Kronenberg één platform voor en door haar inwoners.